måndag 10 mars 2008

Rosa-Lina vs Stafva Ockra

Jag tabbade mig med brysselkålen så det receptet får vänta... Istället blir det ett kort referat av ostarna vi köpte på matmässan. Två kittostar gjorda på pastöriserad komjölk, den ena från Skärvångens bymejeri (vänster) den andra från Stafva Gård på Gotland. Rosa-Lina (fetthalt 40 %) från Skärvången är mild och balanserad i smaken, på gränsen lite mesig.

Stafva Ockra (fetthalt 30 %) är rejält övermogen och på gränsen till frän efter över en vecka i kylen. (Den ser faktiskt sjukt trött ut på bilden...) Den är inte alls lika god som när vi provsmakade den på mässan.

Jag tror inte att vi kommer att köpa dessa ostar igen. Hjortronconfit är däremot det nya söta. Måste kolla upp var man kan köpa det i stan.

Kvällens lärdom: Spara inte mogen ost. Ät upp den istället.

Inga kommentarer: