måndag 24 november 2008

Ostbricka på Inoteca NYC

Tillbaka fulladdad med inspiration från New York. Förra årets favorit i Lower East Side, Inoteca, höll måttet även i år. En italiensk restaurang och vinbar som inte serverar pasta. Min vän Fredrik åt här enligt honom sitt livs godaste bruchetta. Jag kan hålla med, bruchettorna är verkligen helt grymma. Denna gång blev det även anti pasti och ost.
Den främre blåmögeln, Blu di Buffalo, är som namnet skvallrar om gjord på buffelmjölk. Helt otroligt mjuk i smaken. Två steg medsols är Vento d'Estate som är gjord på vanlig komjölk. Även den en riktig höjdare. Den något stressade discoskäggs-servitören delade inte med sig så mycket mer information. Ska försöka göra lite mer research på dessa godbitar.

Tyvärr kom vi aldrig till stjärnkrogen WD50 lite längre ner på Rivington Street. Det hade varit intressant att testa något från menyn från deras Jean-Georges Vongerichten-tränade kökschef, Wylie Dufresne, som går under smeknamnet the mad scientist.

Inga kommentarer: