söndag 21 december 2008

Deviled egg

Fick låna en broschyr av Jacob och Pernilla som innehöll vad vi uppfattade som en variant av Deviled egg som vi åt på The Spotted Pig. Efter lite mer research (enkel sökning på google) så inser jag att det inte är så avancerat... "Heta ägg" verkar vara en tradition som finns över hela världen i en mängd olika utföranden. Detta får bli ett första test inför nyår. 

Ingredienser 12 portioner 
(delade allt med fyra till tre ägg)
12 ägg
4 msk majonnäs
1 msk osötad senap (tog klassisk dijon)
2 tsk tabasco 
2 msk finhackad spansk peppar (beror på hur stark den är)
2 msk finhackad gräslök
2 msk hackad färsk koriander (eller persilja)
Havssalt och nymald svartpeppar (hade bara vit hemma)

Koka äggen hårda och dela i halvor. Tar ur gulorna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av och pyttsa tillbaka mixen i halvorna. Garnera med lite finhackad gräslök. Ät. 

2 kommentarer:

Syrran sa...

Najs! Jag förutsätter att de håller samma klass som på The Spotted - ser fram emot nyår.

Jim sa...

Vi blev förvånade hur goda dom blev...får testa lite andra varianter också.