måndag 16 februari 2009

Marinerade revben

Okej, lite bränd i kanterna och kanske inte världens bästa bild, men receptet på revben vi fått av Therese är så grymt. Speciellt en bakissöndag. Finger Lickin' Good!

Marinad till cirka 1,2 kg tunna revben
3 msk honung
Skal + saft från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 citron
2 tsk Worcestersås
2 tsk sojasås
Typ 3 cm ingefära
1/2 chili
2 msk olja
Salt & peppar

Marinera i påse ett par timmar. In i ugnen på 175 grader i 1-1,5 timmar. Pensla upp marinaden många gånger, det gör susen. Grilla lite på slutet för att få en fin yta. Skit i tillbehör. Det är ju köttet man vill åt.

2 kommentarer:

lord Fredruk sa...

Testa att toppa marinaden med lite röksalt. Det gör en jäkla skillnad.

Jim sa...

Ska testa detta. Röksalt, är inte det processat skit föresten?