söndag 27 september 2009

Restaurang Familjen - en ny favorit


Råbiff med riven rödbeta och bakad äggula. 98:-

När Mannerström för ett antal år sedan slog upp dörrarna för sin köttrestaurang Steak på Arkivgatan 7, så dröjde det bara några månader tills galna kosjukan bröt ut... Nu i efterdyningarna av finanskrisen öppnar Björn Persson från Kock & vin och Björns Bar Familjen i samma lokal. Vi får hoppas att timingen blir bättre.

Konceptet ska ligga någonstans mitt emellan de båda restaurangerna och menyn är enkel med få huvudrätter. Men precis som på Björns Bar finns det även en hel lista av ostar och småplock att välja på. Samma personliga och proffsiga personal som alltid.

I tisdags blev det en råbiff med bakad äggula, rivna rödbetor, kapris, krasse och en kräm som jag inte minns innehållet på. För första gången någonsin blir jag inte rekommenderad öl till biffen utan en Italiensk Sangiovese. Klockrent.

Efter det en vegetarisk varmrätt på senapsglacerad majrova. Tillbehören var bland annat mangold, Kvibille gräddädel, en rotfruktskräm och krasse. 155:- Superklasse!

Ett tips är att boka bord. Det var med nöd och näppe vi fick plats, en tisdag... Familjen lär vara här för att stanna.

Spontan-äta-ute-listan oktober 2009:
Närodlat, hög finess, bra viner på glas, mysigt och väldigt prisvärt.
Den Japanska råbiffen är fortfarande stans bästa.
3. Smaka
Köket är på topp. Ny meny med confiterad oxbringa och vildsvin.
Ost- och vinpalatset.
För att grillat är godast.
6. Trean
Nu även med after work på fredagar från 15-19. Bara att ta hissen hem.

3 kommentarer:

Per J. Fogelin sa...

Äntligen ett betyg på stället. Självklart var det på Bananer i skinkrock man hittade det.

Jim sa...

Har bara testat två rätter men det bådar verkligen mycket gott.

Anonym sa...

Det är kaprismajonäs som serveras till biffen som är smaksatt på bland annat senap. Åhej!