måndag 19 oktober 2009

Bland brittiska pensionärer på Madeira

Vi hade en riktigt varm och lugn vecka i Funchal på Maderia. Mellan 27-30 grader varje dag. En ö full av berg, brittiska pensionärer, Madeiravin, färsk fisk och solmogen frukt. Trots ett enormt utbud av råvaror så var det svårt att hitta bra restauranger som inte stekte tonfisken torr och kokade grönsakerna fem minuter för länge. Till slut så hittade vi alla fall en liten familjerestaurang som vi besökte totalt tre kvällar. Hit lär vi återvända.

Tonfisk - en specialitet på ön.

Någon okänd vacker fisk.

Espada - Madeiras nationalrätt. Otroligt ful djuphavsfisk som lever på 2000 meters djup men som går upp och äter på runt 700 meter då den fångas. (förstabilden)


Vi drack och testade nog ett par flaskor Madeiravin under veckan. Blandade upplevelser. På familjekrogen hittade vi i alla fall rätt. Riktigt bra mat, vin och service.

Ät gärna bananer med skippa Doles.

På samma marknad köpte vi glatt på oss lite passionsfrukter efter att ha fått provsmaka alla sorter. Tyvärr missade vi att kolla in kilopriset som var 25€. 200 spänn för 800 gram smuggelfrukt.

Utsikt från hotellpoolen på taket. Atlanten i ryggen.

Sedvanlig bricka på hotellrummet. Kanske inga historiska ostar men väldigt mysigt. Ost i sängen är något jag rekommenderar starkt.

Nöden har ingen lag när vinet är 28 grader varmt...

2 kommentarer:

fredrik sa...

trevliga bilder och grattis till förlovningen också....frågan är bara...fanns det något gott öl också då ön är så brittiskt influerad ??

Jim sa...

Coral fanns i ljus och mörk version. Det blev väl en 6-7 liter av den ljusa... Sen fanns även en porter, Super Bock. Dåligt utbud generellt konstigt nog.