tisdag 2 februari 2010

Dagen då blomkålen klev in i finrummet


Landet brunsås diskuterade ikväll när matlagningen klev in i finrummet och när kastrullslaveri blev något att glänsa med (status för männen). Under perioden 1983-1986 skedde tydligen vändningen. Carl-Jan började surpla vin i TV, Guide Michelin kom i svensk edition och årets kock utsågs för första gången.

Det här receptet känns som en del av den vändningen. Inte för att den verkar speciellt god eller komplicerad, utan för att man verkligen försökt ljussätta rätten och få den kännas mer lyxig och "arty" än vad den verkligen är. Som senapskål ungefär.

1 kommentar:

Anonym sa...

Uppmuntran till dig! Jag och min sambo köpte oss ett receptboxskrin för 10:- på loppis. Vilken investering, vilken glädje! Recept som Fantasisallad, salladsfantasi, köttfräs i spaghettikrans och tvåburksoppa har förgyllt vår tillvaro må du tro. Keep on!