onsdag 10 mars 2010

Gravat nötytterlår i muscovadosocker

Scan, Ridderheims, Paul Egget, Lönneberga - allt är samma skitskinka med diverse E och olika smakförstärkare. Här är det perfekta lyxpålägget för knäckemackan eller rågbrödet. Gärna med någon majoröra till... Recept från Gourmet (Adam Aamann, Köpenhamn.)

Gravat nötytterlår
Ca 500 g nötytterlår (innanlår borde det vara)
1 msk korianderfrön
1/2 msk fänkålsfrön (egentligen 1 msk men tycker den tog över för mkt förra gången)
1/4 msk svartpepparkorn
3 lagerblad
1 dl havssalt
1 dl mörkt muscovadosocker

Rosta frön och korn tills det börjar dofta. Krossa grovt i mortel och blanda med övriga ingredienser. Fördela över köttet, in i kyl och låt stå i fyra dagar. Vänd köttet en gång varje dag. Låt vätskan vara kvar under hela processen. Imorgon kommer en uppföljningsbild.

Inga kommentarer: