söndag 15 augusti 2010

Bastard - back to basics

För dryga månaden sedan åkte vi till Malmö för att äta på Bastard. Med rekommendationer från tidningar, vänner och bloggare hade vi höga förväntningar. Samtliga överträffades med råge. Sjukt gott, nyskapande, mysigt och prisvärt. Dessutom är det sällan man upplever ett så äkta engagemang, stolthet och glädje i servicen. Det räcker liksom inte att döpa menyer till "Lycka" och "Kärlek" för att det ska blir bra som vissa krögare tror...

Bastard köper in hela djur och lagar tills det är slut. Personalen får filéer, ryggbiff och entrecôte, resten serveras gästerna i sann Nose-to-tale-anda. Ny uppdaterad matsedel varje kväll, där enkelhet verkar vara ett av nyckelorden. I den långa baren på den fingertopps-inredda innergården har dom byggt en egen vedugn. Hur ska man annars kunna baka riktigt god pizza? :)

Intressant vinlista även om det för min egen del blev öl från Sigtuna Brygghus rakt igenom. Sigtuna Sommar Wit måste tillsammans med Familjens samarbete med Oceanbryggeriet vara den godaste vete-öl jag någonsin smakat.

Slutligen, här finns verkligen en lucka i restaurang-Göteborg. Någon som har tid över? Läs en riktig recension här. Foto ovan av Pär-Anders Jörgensen.


Bastardplanka med korvar, skinkor, ankrillette och cornichoner. 120:-

Burrata med spritärtor, peccorino och mynta. 110:-

En strut friterade svålar. 40:-

Grisbog med picklad fänkål och ruccula. 115:-

Anksallad med endive, russin och pinjenötter. 110:-

Krusbär och fläderkräm med kaksmulor och kaffegrädde. 75:-


Genoakaka med ricotta, plommon och grappa. 75:-

1 kommentar:

Sofi sa...

My God! Hur kunde jag missa detta under de sista Malmömånaderna? Hade jag bara svängt till vänster ut ifrån hotellet varje kväll hade jag ju till slut snubblat in på Bastard.