måndag 23 augusti 2010

Rillette - Part 2

Täck med ankfett och koka lugnt i 2-2,5 timmar. (jag borstade bort vitlök, timjan och saltklumpar)

Skrapa bort köttet från benen.

Rispa köttet fint med två gafflar.
Ner i burken, pressa och häll på ankfett ända upp och ställ in i kylen. Bör käkas upp inom några dagar när man brutit "fettlocket", vilket inte är några som helst problem. Smörjer garanterat kråset.

4 kommentarer:

Maria - Matporr sa...

Trevlig blogg, fina bilder - och bra beskrivning av rillette. Det står helt klart på vår "måste provlagas"-lista.

Jim, Göteborg sa...

Tack! Generellt är ju allt som kokas länge i fett bra. :)

Fredrik sa...

Rilette är ju inte dumt alltså. Hur mycket fett går det åt?

Jim, Göteborg sa...

Några dl utöver det som låren låg i. Man får ju se till att safe:a och alltid ha ett par extra konserver i skåpet...