måndag 25 oktober 2010

NYC PT2: Obika Mozzarella Bar

Det här är precis vad vi behöver i Göteborg. Innan jag intog min första riktiga Burrata i en köksvrå någonstans i Rom för 5-6 år sedan, så var jag ärligt talat ljummet inställd till mozzarella. Ofta kylskåpskall tillsammans med några halvkriminella hollandstomater, krukbasilika och alldeles för billig olivolja. Men som alla vet, det är skillnad på skit och pannkaka.

Obika Mozzarella Bar NYC representerar det senare och är en av fem filialer utanför Italien (övriga ligger i London, Tokyo, Kuwait City och LA). Skumt placerad mitt inne i en glaskupol i The IBM Building (Donald Trump) på 57:e / Madison Ave, men inte desto mindre trevligt för det. Toppkvalitet och mega pleasure rakt igenom. Tipstack till Camilla och Rikard.

Mozzarella di Bufala Campana DOP, Stracciatella di Burrata och Ricotta di Bufala. Den flammiga är en rökt variant.

Sjukt god pesto.

Prosciutto Crudo di Parma, Mortadella di Prato och Finocchiona Toscana.


Bröd.

2 kommentarer:

Sofi sa...

Borde vi inte tagit två omgångar Mozza iaf?

bror sa...

jo