torsdag 4 november 2010

Utvalda Blog Challange


Epoisses med hemgjord syrlig svartvinbärssylt på Digestive

Minskade ner sockret något när vi kokade allt i somras vilket gjorde den syrligare än de varianter man köper. (Klassiskt recept) Funkade fint med denna kraftiga och komplexa fransos.

Valencay med Plantation-dadlar på Digestive

Låt dom sockerstinna dadlarna ligga max en halvtimma i vaniljiga romen Plantation. (för lång tid förvandlar dom till spritbomber) Glöm inte att ta bort skalet.

St Marcellin med rödvinssirap och Digestivesmulor

När man börjar få aktietips från taxichaufförer brukar det vara läge att sälja. I och med att även jag nu hakat på den outröttliga restaurangtrenden med smulor så lär dess död vara nära.

Rödvinssirap
1,5 dl Muscavadosocker
4 dl rödpang
1 vanlijstång (delad)
2 hela anisblommor
1 bit kanel
Zest från en halv citron

Koka upp allt och låt sjuda i en halvtimma ungefär. Sila av kryddorna och sjud ner tills det är simmigt. Servera lätt ljummet. (justerat och halvsnott från Robert Maglia)


Behind-the-scenes

Exakt på deadline som vanligt. Vet inte om det blir några framtida klassiker men goda blev de i alla fall. Favoriten blev St Marcellin-combon.

2 kommentarer:

Helena S sa...

Hej! Hittade till din coola blogg eftersom jag också är med i osttävlingen. Jag gillar receptkorten från 70-talet, jag har också en sån låda, från sommarstugan. Korten luktar mögel men inspirerar ändå till stordåd! ;-)

Jim, Göteborg sa...

Kul att du gillar. Dom inspirerar och skrämmer...