måndag 27 juni 2011

Dags att skörda


Det är för tillfället mer fokus på odling än matlagning, men till helgen nyper vi första fänkålen och lagar Runes magnifika fänkålssallad. (en sommarstandard här hemma) Druvgurkan lär dröja minst en månad till.

Sockerärtorna - bara en vecka bort nu när värmen kommer.


Fänkålen trivs betydligt bättre hemma i mulljorden än i leran på lotten. (längst fram, andra raden från höger) Det är ändå samma plantor planterade med en veckas mellanrum. Brysselkål och bondbönor verkar älska leran.

2 kommentarer:

litet hus sa...

som tack för tipset om fänkålssalladen kan jag berätta om fänkålsgratängen jag fick häromdan: förväll fänkål i bitar, lägg i form, salta, peppra, olivolja och toppa med några rejäla skivor tallegio. in i ugn tills osten smält.

Jim, Göteborg sa...

aj aj aj vad gott det verkar. Det lär jag testa. tack.