onsdag 1 juni 2011

Tillbaka i London bland ankfett och ales


Den 7-10 maj var vi i London och för en gångs skull bodde vi riktigt bra. Hoxton Hotel mitt i Shoreditch kändes nästan som gamla Lydmar. Eller kanske mer som min andra favorit - Story Hotel på Riddargatan. Med Michelinguiden i väskan var fokus som vanligt inställt på mat och shopping. Första målet intogs på gastropuben i kvarteret, The Princess. Riktigt bra burgare och fint urval på både vin och ale.

Confiterad fläsksida på tapasbaren Dehesa (Michelin-slurp) precis bredvis Liberty.

Efterlängtad födelsedagsmiddag på St John med märgben (som sig bör). Bäst var nog ändå denna superenkla efterrätt med maräng, bär och grädde. Efter middagen blev det ett antal lokala öl i deras otroligt höga och trevliga baren.

Ost- och charkbricka på La Fromagerie. Tipstack till Malle & Therese.

Fem olika getostar.

Ett sinnessjukt kylrum dit bara några få personer fick gå in i taget för att inte höja tempen.

Bästa middagen intogs på Galvin Bistrot de Luxe, tips från Zwampen. Kanin med konfiterad potatis och ärtor till huvudrätt - lent, mört och väldigt rena smaker.

Galvins variant på klassikern Oeufs a la Neige - snöägg med vaniljsås och krispiga karamellsmulor. Magiskt gott.

Lindas Valhrona-bakelse med glass.

Sista lunchen intogs på enstjärniga kinesen Yauatcha i Soho. Det blev en kinabong med olika dumplings och varsin huvudrätt. Små friterade pumpadumplings med anka på bilden.

Inga kommentarer: