onsdag 10 augusti 2011

Bastard & Paté Paté

Det är på ställen som Bastard i Malmö jag kan börja överväga att gå tillbaka till restaurangbranschen. Okej, det är inte lika nytt längre och hela-djuret-trenden lätt uttjatad, men som dom levererar. Man har ju sett det förut, framgångsrika krögare som i andra vågen, när alla vill dit, höjer priserna, sänker kvaliteten och slappar till. Inte på Bastard. Det är över ett år sen vi var där sist och jag tycker nog att det var bättre nu. (med tanke på våra skyhöga förväntningar) Frågan är bara när någon ska ta detta koncept till Göteborg. Det är så sjukt gott!

Morcilla med bönor, chili och spenat. 125:-

Kalvsvans & tunga med bondbönor, kantareller & morot. 145:- (dillkött-style)

Utöver dessa blev det även Burrata med zuccini & russin agrodolce 125:-, grillat oxhjärta med färskpotatis & salsa verde 125:- samt kycklinglever på toast med rädisor och picklad gurka 85:-


Baba au Limoncello med hallon. 85:- Moscati d'Asti och Coteax de Layon. 70:- respektive 80:-

Efter lördag och söndag i Malmö åkte vi vidare till Köpenhamn. Paté Paté sägs vara en av förebilderna till Bastard. Och visst är likheterna är många, hela djuret, bra vinlista, avslappnat och personligt (inklusive tatueringar). Allt är bara mer danskt. Här serveras även frukost varje morgon.

Friterade tungor.

Mitt i Köpenhamns expansiva Meatpacking District - Kødbyen.

Inga kommentarer: