måndag 24 oktober 2011

Helmut


Det var inte utan viss separationsångest som jag rev ner resterna av tomatodlingen i helgen. Av tre kilo gick ett att spara för eftermogning i köksfönstret. Resten hade fått stryk av regn, kyla och sjukdom. Tröstade mig genom att köpa ett plommon-träd för halva priset på Plantagen. (trädgårdsmästarens motsvarighet till Lidl). Och med tanke på att det bara är två månader kvar till januari, när det är dags att förså chili, så känns det rätt bra ändå.

För tre veckor sedan skördade jag nästan 7 kg plommontomater F1 "Supermarzano" (ovan). Ketchupreceptet som går att läsa i detalj på Min brors kokbok innehåller förutom tomater, gul lök, vitlök, äppelcidervinäger, muscavado- och farinsocker även korianderfrön, bruna senapsfrön, spiskummin, peppar, chilipeppar, färsk chili, curry, paprikapulver och oregano. Samt, en fruktansvärd massa Tender Lovin' Care.

Och smaken, ingen blek kopia av Heinz. Mer en mustig, currydoftande sydtysk vid namn Helmut.

Gamla glasflaskor skafferiet - minst 200 vuxenpoäng.

Inga kommentarer: