söndag 7 oktober 2012

Trädgårdsrapport oktoberEn regnig kall skitsommar till trots så finns det några ljusglimtar i odlingsbänkarna. Grönkål, svartkål, kronärtskocka, mangold och rosenböna. Allt under jord har antingen grott sent, inte alls eller blivit fuktskadat. Men det är väl så det ska vara. Agretton grodde bra efter ett andra försök och stod emot kylan bättre än väntat. Tomaterna har visserligen skördats från slutet av juli fram till nu, men blev aldrig lika söta som förra året. Och så var det det här med honungsmelonen och all chili. Det var inte förrän dom åkte in i köket igen som det tog fart. För sent för melonen men chilin lär räcka till februari. 

Nu ska det byggas lite nya odlingsbänkar på lotten och en större hemma i sten. Och så ett vägg-växthus mot huset. Hinner nog lagom vintertäcka kronärtskockan och få ner vitlöken till det blir dags att så chili igen. 

Rosenböna. Tack Malin!
Purpurfärgad brysselkål.


Några undantag.
Agrettoskörden plockades från stammen och fick gå en vända i pannan med olivolja salt och peppar till en bit torsk. 
Årets mest lyckade, svartkålen.

Sparrisen behöver ett år till. 
Ny större odlingsbänk. 


1 kommentar:

litet hus sa...

Ja, det var lika svajigt hos mig. Mangold (dina frön), svartkål, kapkrusbär och bladselleri funkade fint - resten sådär. Men jag säger som Monty Don "There's always next year"